Roliga fakta om barn i Turkiet

Det finns en del saker som man tycker ter sig ganska roligt/annorlunda när man för första gången reser med barn i Turkiet. Här listar jag dom som jag uppmärksammat under vår semester i landet.

1. Turkiska barn använder INTE UV-kläder på stranden. Därför får man många blickar på sig när man anländer till stranden och utrustar barnet med UV-dress, solhatt och ett rikligt lager med solkräm.

2. I Turkiet är blöjorna parfyrmerade varvid det kommer en trevlig välluktande doft från barnet när det har kissat och det är nästan omöjligt att lukta sig till om barnet har bajsat.

3. Det finns inget utrymme för lata mammor i Turkiet. Utbudet av barnmat på burk är nästintill obefintligt. Vi har hittat en sort som innehåller kyckling (vilken Kartal i princip lever på). I övrigt finns två olika sorters soppa att tillgå. Här lagar man maten själv!

4. Turkar är väldigt fria i sätt mot barn. Vilket betyder att vem som helst, var som helst, när som helst kan vilja hälsa på eller plocka upp ditt barn. Det verkar nästan anses som ofint att inte hälsa på okända barn. En regel är dock att man inte behöver så mycket som säga hej till barnets föräldrar innan man gullar med barnet.

5. Många turkar är inte så strikta i sin barnuppfostran så om något okänt barn hittar på bus i poolen (som att spruta vatten med vattenpistol på ditt barn som sover i sin vagn) behöver du inte förvänta dig att barnet blir tillrättavisat av sina föräldrar. Dessa verkar lysa med sin frånvaro.

Annonser

Kommentera/Leave a Reply

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s